• Zdravý životní styl
  • Recepty
  • Cvičení
  • Ostatní
  • Čokoládový fondant z rýžové mouky

    I když jste si dali předsevzetí, že zhubnete, neznamená to přeci, že musíte jíst jen zeleninu a kuřecí maso 🙂

    Jednou za čas si rozhodně něco sladkého dopřát můžete, a když je to navíc zdravé? No, neváhejte!

     

    Mám tu pro Vás připravený recept na odlehčený Čokoládový fondant a ve spojení se zmrzkou Breyers je to naprosto vražedná kombinace.
    Dělala jsem ho poprvé, nezabere ani tolik času, ale opravdu je zde důležitý postup přípravy.

    Čokoládový fondant z rýžové mouky

    • 90 g hořké čokolády ((minimálně 70%))
    • 60 g másla bez laktózy
    • 30 g kokosového oleje
    • 3 ks vajec
    • 90 g třtinového cukru
    • 60 g rýžové mouky
    1. Předehřejte troubu na 190–200 stupňů. Rošt umístěte do střední polohy, dokud je ještě studený. Připravte vodní lázeň: do hrnce nebo rendlíku nalijte pár centimetrů vody a ohřejte na malé plotýnce, dokud se voda nezačne vypařovat. Navažte a odměřte všechny suroviny, nenechávejte nic náhodě. V kovové misce nad párou rozehřejte máslo s kokosovým olejem a s čokoládou.

    2. Elektrickým šlehačem s metličkou ušlehejte vejce do pěkné táhlé pěny, trvá to minutu. Nepřestávejte šlehat a přisypávejte třtinový cukr po vrchovatých lžících. Mezi jednotlivými lžícemi cukru si nechávejte 10–15 vteřin pauzu, přidávejte postupně, dokud tam nebude všechen. Vejce nabydou a pěna bude nadýchanější. Kdybyste vsypali všechen cukr naráz, mohli byste to postupné narůstání udusit.

    3. Hnědé vlijte do žlutého. Teplou čokoládu s máslem do vajec s cukrem. Metličkou ručně pomalu spojte v jednobarevnou hnědou hmotu. Pěkně něžně. Prosejte rýžovou mouku a v něžnostech pokračujte při jejím vmíchávání. Keramické formičky kulatého tvaru dobře vymažte kokosovým olejem a vysypte rýžovou moukou. Plňte je do tří čtvrtin výšky. Fondant se upeče za 9–10 minut.

    4. Vložte formičky na požadovanou dobu do vyhřáté trouby. I po upečení by prostředek těsta měl zůstat níž než kraje. Jakmile uprostřed vyběhne špička, která by chtěla praskat, je konec. Přepečeno. Příště minimálně o 3 minuty méně. Vyjměte formičky z trouby a nechte je pár minut chladnout. Doslova pár. Po 2 minutách by měl fondant snadno opouštět dobře vymazanou a vysypanou formičku. Takže lehce zatřepte s formičkou a hned ucítíte, že fondant půjde v pohodě vyklopit. 

    5. Nakonec dozdobíme dle chuti, je dobrá kombinace s něčím kyselejším (maliny, lesní plody) a zmrzlinou, která se na horkém fondantu krásně rozpustí. Dobrou chuť!

    Okomentuj článek

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *