Tento chlebík je moc dobrý, sladký a vláčný. Vhodný ke snídani či dopolední svačince. Je vhodný i pro ty, kdo mají problémy s lepkem, tento recept je totiž bezlepkový.
Bezlepkový banánovo-makový chlebík

Co potřebujeme:
- 2 vejce (našleháme bílky)
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 zralý banán
- 1/2 hrnku mletého máku
- 1/2 hrnku mandlové mouky
- 1 hrnek rýžové mouky
- 1/2 hrnku namletých vlašských ořechů
- 1/2 hrnku makového oleje
- 1 řecký bílý jogurt
- 1/ 2 balení kypřicího prášku do pečiva
- Všechny ingredience smícháme dohromady, opatrně přidáme našlehané bílky a kypřicí prášek a vlejeme do formy vystlané pečícím papírem.
- Pečeme na 160 stupňů po dobu 45 minut.