Kdo by neměl rád cheesecake. Najdete ho v téměř každé kavárně a restauraci. Tato zdravější verze se sníženým obsahem laktózy, mu ale skvěle konkuruje. Vyzkoušejte sami a dejte vědět, recept je opravdu výborný!

Borůvkový cheesecake se sníženým obsahem laktózy

Spodní vrstva:

  • 1 balení cereálních Bebe sušenek
  • 3 lžíce kokosového oleje

Střed:

  • 2 balení měkkého nízkotučného tvarohu ((bez laktózy))
  • 1 balení cottage
  • 1 celé vejce

Navrch:

  • 1/2 balení mražených borůvek
  • 1/2 balení dortového želé
  1. Nadrtíme celé balení sušenek a smícháme s rozehřátým kokosovým olejem.

  2. Vezmeme si kulatou formu a sušenky s olejem uhněteme na dno formy.

  3. Rozmixujeme cottage s vejcem, přidáme dva tvarohy, dosladíme sladidlem a důkladně promícháme. Směs opatrně rozetřeme na sušenkové těsto.

  4. Pečeme v troubě na 150 stupňů na 10-15 minut.

  5. Necháme vychladnout a připravíme si borůvky. Zmrazené borůvky rozehřejeme v hrnci, dosladíme a přidáme dortové želé. Necháme trošku vychladnout a nakonec souměrně rozlijeme na tvarohový základ.

  6. Cheesecake podáváme chlazený.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *