Kdo by neměl rád cheesecake. Najdete ho v téměř každé kavárně a restauraci. Tato zdravější verze se sníženým obsahem laktózy, mu ale skvěle konkuruje. Vyzkoušejte sami a dejte vědět, recept je opravdu výborný!
Borůvkový cheesecake se sníženým obsahem laktózy
Spodní vrstva:
- 1 balení cereálních Bebe sušenek
- 3 lžíce kokosového oleje
Střed:
- 2 balení měkkého nízkotučného tvarohu ((bez laktózy))
- 1 balení cottage
- 1 celé vejce
Navrch:
- 1/2 balení mražených borůvek
- 1/2 balení dortového želé
-
Nadrtíme celé balení sušenek a smícháme s rozehřátým kokosovým olejem.
-
Vezmeme si kulatou formu a sušenky s olejem uhněteme na dno formy.
-
Rozmixujeme cottage s vejcem, přidáme dva tvarohy, dosladíme sladidlem a důkladně promícháme. Směs opatrně rozetřeme na sušenkové těsto.
-
Pečeme v troubě na 150 stupňů na 10-15 minut.
-
Necháme vychladnout a připravíme si borůvky. Zmrazené borůvky rozehřejeme v hrnci, dosladíme a přidáme dortové želé. Necháme trošku vychladnout a nakonec souměrně rozlijeme na tvarohový základ.
-
Cheesecake podáváme chlazený.