Další varianta na snídani, pokud už Vás pořád dokola nebaví ovesná kaše. Málo ingrediencí, opravdu rychlá příprava a skvěle se hodí jako rychlovka na zahnání chutě na sladké.

Dvoubarevná buchta s řeckým jogurtem

Světlé těsto:

  • 2 celá vejce
  • 1 rozmixovaný banán
  • 1 balení řeckého jogurtu
  • 3 lžíce kokosu
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 1/2 hrnku mléka (dle konzistence)

Tmavé těsto:

  • 1 celé vejce
  • 1/4 hrnku jemných ovesných vloček
  • 2 lžíce kokosu
  • 3 lžíce kakaa
  • 1/4 hrnku mléka (dle konzistence)
  1. Nejdříve smícháme ingredience na světlé těsto, dosladíme sladidlem a dáme na 150 stupňů na cca 5 minut do trouby.

  2. Připravíme si tmavé těsto, také dosladíme sladidlem, vlijeme na lehce zapečené světlé těsto a obojí dáme do trouby na 20 minut.

  3. Upečené těsto necháme vychladnout, smícháme si řecký jogurt se sladidlem a spolu s banánem dozdobíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *