Recept na cheesecake už tu mám, tenhle je malinko pracnější než ten předchozí, ale je také podle mě o moc chutnější 🙂 Jsem zvědavá, jak vám bude chutnat a určitě budu ráda za zpětnou vazbu 🙂
Fit cheesecake

Ingredience:
Na korpus
- 2 velká balení Bebe cereálních sušenek (ty 130g)
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 120g kokosového oleje
- 30g másla
Na náplň
- 2 balení nízkotučného tvarohu (250g)
- 2 balení smetanového sýra Philadelphia Light
- 100g třtinového moučkového cukru
- 3 vejce
- 1 balení želatiny (v prášku)
- 1 lžíce citronové šťávy
- sladidla
1. Nejprve si připravíme sušenkový základ. Sušenky rozdrtíme v mixéru, máslo s olejem rozpustíme a necháme chvíli vychladnout. Poté smícháme dohromady.
2. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Já měla dvě menší formy, pekla jsem dva druhy dortu. Venkovní stranu formy obalíme alobalem, aby se během pečení ve vodní lázni nedostala voda k těstu.
3. Do mísy si dáme smetanový sýr Philadelphia s tvarohem, moučkovým třtinovým cukrem a rozetřeme do hladka. Následně přimícháme citronovou šťávu, po jednom vajíčka se žloutkem, aby se krém krásně spojil. Želatinu si připravíme podle návodu a rozmícháme ji v malém množství krému. Poté vše spojíme. Krém si rozdělíme do tří misek. Do jedné misky jsem přidala kakao, do druhé protein s příchutí slaného karamelu a do třetí rozmixovanou mátu.
4. Sušenkový základ přendáme do formy, stlačíme a uhladíme. Na něj nalijeme krém. Já do jedné formy nalila kakaový krém, do druhé mátový. Troubu předehřejeme na 150°C. Formu vložíme do vodní lázně. Pečeme. Po 30 minutách jsem na kakaový krém přidala ještě i ten se slaným karamelem. Mátový vyndáme a ještě po dobu 30ti minut dopečeme ten kakaovo – karamelový.
5. Necháme vychladnout a uložíme do lednice nejméně na 3 hodiny.