• Zdravý životní styl
  • Recepty
  • Cvičení
  • Ostatní
  • Mřížkovaná tvarohová fit buchta

    Mřížkovanou buchtu mi často dělala mamka, když jsem byla malá. Byla to moje druhá nejoblíbenější hned po hraběnčiných řezech 😀 Tak proč si ted nezavzpomínat na staré časy a rovnou neudělat i zdravější verzi?

    Mřížkovaná buchta

    Na těsto:

    • 3 vejce (vyšlehat bílky)
    • 2 hrnky třtinového cukru
    • 2/4 hrnku kokosového oleje
    • 2 hrnky špaldové mouky
    • 1 hrnek rýžové mouky
    • 50g kakaa
    • 1 třtinový vanilkový cukr
    • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
    • 1/2 hrnku namletých vlašských ořechů
    • 1/2 hrnku mléka

    Horní vrstva:

    • 2 vaničky měkkého nízkotučného tvarohu (ty 250g)
    • 1/2 balení vanilkového bio pudinkového prášku
    • 1 vejce
    • dosladíme sladidlem

    1. Ingredience na těsto smícháme dohromady, opatrně přidáme našlehané bílky a vlejeme na menší plech vystlaný pečícím papírem.
    2. Tvarohovou směs si dáme do zdobícího sášku (můžete použít i normální sáček a utřihnout špičku vespod) a na těstě uděláme tvarohovou mřížku.
    3. Dáme péct do trouby na 160 stupňů po dobu 30-ti minut.

    Okomentuj článek

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *