Mřížkovanou buchtu mi často dělala mamka, když jsem byla malá. Byla to moje druhá nejoblíbenější hned po hraběnčiných řezech 😀 Tak proč si ted nezavzpomínat na staré časy a rovnou neudělat i zdravější verzi?
Mřížkovaná buchta

Na těsto:
- 3 vejce (vyšlehat bílky)
- 2 hrnky třtinového cukru
- 2/4 hrnku kokosového oleje
- 2 hrnky špaldové mouky
- 1 hrnek rýžové mouky
- 50g kakaa
- 1 třtinový vanilkový cukr
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 hrnku namletých vlašských ořechů
- 1/2 hrnku mléka
Horní vrstva:
- 2 vaničky měkkého nízkotučného tvarohu (ty 250g)
- 1/2 balení vanilkového bio pudinkového prášku
- 1 vejce
- dosladíme sladidlem
- Ingredience na těsto smícháme dohromady, opatrně přidáme našlehané bílky a vlejeme na menší plech vystlaný pečícím papírem.
- Tvarohovou směs si dáme do zdobícího sášku (můžete použít i normální sáček a utřihnout špičku vespod) a na těstě uděláme tvarohovou mřížku.
- Dáme péct do trouby na 160 stupňů po dobu 30-ti minut.