Další skvělý recept a tip na zdravé mlsání. Špaldovými perníčky, které jsou hned měkké potěšíte nejen sebe, ale i své blízké. Výborný recept od mé babičky jen upravený se zdravějšími ingrediencemi. Zkuste sami a uvidíte!
Špaldové perníčky
Na těsto:
- 320 g hladké špaldové mouky
- 130 g namletého třtinového cukru
- 70 g ztuhlého kokosového mléka (v plechovce)
- 60 g kokosového oleje
- 60 g domácího medu
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička skořice
- 1 lžička jedlé sody
- 2 celá vejce
Na polevu:
- 2 vaječné bílky
- 180 g namletého třtinového cukru
- 60 g namletého kokosového cukru
- šťáva z 1/2 citronu
-
Všechny ingredience zpracujeme dohromady a těsto necháme 24 hodin odležet v ledničce.
-
Těsto o výšce 2-3 cm rozválíme a vykrajujeme pomocí formiček.
-
Vyskládáme na plech a pečeme v troubě na 130 stupnňů po dobu 10-15 minut (ať mají perníčky zlatavou barvu).
-
Mezitím si připravíme polevu – bílky, cukr a šťávu z citronu ušleháme dohromady, dáme do zdobící pistole (nebo jen prostřihneme svačinový pytlík) a vychladlé perníčky ozdobíme dle libosti.