Další skvělý recept a tip na zdravé mlsání. Špaldovými perníčky, které jsou hned měkké potěšíte nejen sebe, ale i své blízké. Výborný recept od mé babičky jen upravený se zdravějšími ingrediencemi. Zkuste sami a uvidíte!

Špaldové perníčky

Na těsto:

  • 320 g hladké špaldové mouky
  • 130 g namletého třtinového cukru
  • 70 g ztuhlého kokosového mléka (v plechovce)
  • 60 g kokosového oleje
  • 60 g domácího medu
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 celá vejce

Na polevu:

  • 2 vaječné bílky
  • 180 g namletého třtinového cukru
  • 60 g namletého kokosového cukru
  • šťáva z 1/2 citronu
  1. Všechny ingredience zpracujeme dohromady a těsto necháme 24 hodin odležet v ledničce.

  2. Těsto o výšce 2-3 cm rozválíme a vykrajujeme pomocí formiček. 

  3. Vyskládáme na plech a pečeme v troubě na 130 stupnňů po dobu 10-15 minut (ať mají perníčky zlatavou barvu).

  4. Mezitím si připravíme polevu – bílky, cukr a šťávu z citronu ušleháme dohromady, dáme do zdobící pistole (nebo jen prostřihneme svačinový pytlík) a vychladlé perníčky ozdobíme dle libosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *