Jako pardon, nechci se uplně vychloubat, ale tyhle domácí housky se mi fakt povedly. Inspirací mi byl recept od IF Cafe, jen jsem nějaké ingredience vyměnila za zdravější variantu.
Špaldovo-celozrnné houstičky
Co potřebujeme:
- 200g hladké špaldové mouky
- 200g hladké celozrnné pšeničné mouky
- 250 ml vlažné vody
- 50ml řepkového oleje
- 1 lžička kokosového cukru
- 1 lžička himalájské soli
- 25g droždí
- přidala jsem ještě 2 lžíce lněného semínka
- Vše dohromady pořádně zapracujeme.
- Těsto rozdělíme na 10 částí, každou část rozdělíme na tři válečky a spleteme jako copánek.
- Jakmile máme všechny houstičky zapletené, rozehřejeme si troubu na 230 stupňů a mezitím, co se nám trouba nahřívá, tak houstičky nakynou.
- Pečeme do zlatova na cca 15 minut.