Jsou tu Vánoce a s ním také čas pečení cukroví. Vymyslela jsem pro Vás pár receptů se kterými si nemusíte dělat hlavu, že přiberete.

Toto těsto na rohlíčky jsem upravila podle výborného babiččina receptu, zaplní tak tři plechy – můžete ho ale udělat z menšího či většího množství.

Vánoční rohlíčky z rýžové mouky

  • 125 g kokosového oleje (nejlépe ztuhlého z lednice)
  • 125 g tuhého kokosového mléka (z plechovky)
  • 320 g jemné rýžové mouky
  • 120 g třtinového cukru
  • 100 g namletých vlašských ořechů ((lze i lískové))
  • 50 g kokosového cukru na obalení
  • 2 lžíce vanilkového sirupu bez cukru ((např. Monin))
  1. Zpracujeme těsto a necháme 1 den odležet v ledničce.

  2. Z těsta tvoříme malé rohlíčky, které poskládáme na plech na pečící papír a pečeme v troubě na 150 stupňů po dobu přibližně 10-ti minut (aby rohlíčky měly zlatavou barvu). 

    Vyndáme z trouby a ještě horké obalíme v kokosovém cukru.

  3. Rohlíčky si můžete také dochutit podle sebe – například skořicí, perníkovým kořením, jinými oříšky, kakaem atd.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *