Perník je u nás taková klasika. Jedla jsem ho jako malá a pro mamku i babičku to byla vždy taková vděčná rychlovka. Pojďme si ho ale udělat ve zdravější verzi 🙂 Ocení ho nejen dospělí, ale i děti. Recept je jednoduchý a rychlý, zvládnou ho i úplní začátečníci.

Zdravý perník z hrníčku

Na těsto:

  1. Všechny ingredience smícháme a dáme na plech péct do trouby na 170 stupňů. Pečeme cca 35 minut.
  2. Vytáhneme perník z trouby a ještě horký ho pomažeme džemem dle chuti.
  3. Necháme vychladnout.
  4. Ve vodní lázni rozpustíme 1,5 tabulky hořké čokolády spolu s vrchovatou lžící kokosového oleje a rozlejeme na vychlazený perník.
  5. Posypeme ho strouhaným kokosem a podáváme chlazený.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *