Perník je u nás taková klasika. Jedla jsem ho jako malá a pro mamku i babičku to byla vždy taková vděčná rychlovka. Pojďme si ho ale udělat ve zdravější verzi 🙂 Ocení ho nejen dospělí, ale i děti. Recept je jednoduchý a rychlý, zvládnou ho i úplní začátečníci.
Zdravý perník z hrníčku
Na těsto:
- 1 hrnek rýžové mouky
- 2 hrnky hladké špaldové mouky
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 hrnek kokosového oleje
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa holandského typu
- 2 hrnky mléka (já použila bez laktózy)
- 1 kypřicí prášek do perníku + jestli máte rádi výraznější chuť perníku, tak přidejte 1/2 lžičky perníkového koření .
- Všechny ingredience smícháme a dáme na plech péct do trouby na 170 stupňů. Pečeme cca 35 minut.
- Vytáhneme perník z trouby a ještě horký ho pomažeme džemem dle chuti.
- Necháme vychladnout.
- Ve vodní lázni rozpustíme 1,5 tabulky hořké čokolády spolu s vrchovatou lžící kokosového oleje a rozlejeme na vychlazený perník.
- Posypeme ho strouhaným kokosem a podáváme chlazený.