• Zdravý životní styl
  • Recepty
  • Cvičení
  • Ostatní
  • Zdravý perník z hrníčku

    Perník je u nás taková klasika. Jedla jsem ho jako malá a pro mamku i babičku to byla vždy taková vděčná rychlovka. Pojďme si ho ale udělat ve zdravější verzi 🙂 Ocení ho nejen dospělí, ale i děti. Recept je jednoduchý a rychlý, zvládnou ho i úplní začátečníci.

    Zdravý perník z hrníčku

    Na těsto:

    • 1 hrnek rýžové mouky
    • 2 hrnky hladké špaldové mouky
    • 1 hrnek třtinového cukru
    • 1 hrnek kokosového oleje
    • 2 vejce
    • 2 lžíce kakaa holandského typu
    • 2 hrnky mléka (já použila bez laktózy)
    • 1 kypřicí prášek do perníku + jestli máte rádi výraznější chuť perníku, tak přidejte 1/2 lžičky perníkového koření .

    1. Všechny ingredience smícháme a dáme na plech péct do trouby na 170 stupňů. Pečeme cca 35 minut.
    2. Vytáhneme perník z trouby a ještě horký ho pomažeme džemem dle chuti.
    3. Necháme vychladnout.
    4. Ve vodní lázni rozpustíme 1,5 tabulky hořké čokolády spolu s vrchovatou lžící kokosového oleje a rozlejeme na vychlazený perník.
    5. Posypeme ho strouhaným kokosem a podáváme chlazený.

    Okomentuj článek

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *